Binnenland
NOS

Joost Luiten slaat zijn slag in Abu Dhabi

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Luiten slaat zijn slag in Abu Dhabi

Het eerste toernooi van Joost Luiten leverde een droomstart op. Bij het Abu Dhabi Championship eindigde hij als derde. Het leverde zijn vetste cheque ooit op, bijna 385.000 euro. Maar het gaf vooral veel vertrouwen en rust.

Nadat Luiten een paar weken in Nederland was geweest waar hij vooral de sportschool bezocht reisde hij anderhalve week voordat het toernooi begon richting Dubai om zich op zijn golf-vaardigheden voor te bereiden. Het leverde een prima resultaat op, vooral dankzij de slotdag waarop hij van de elfde naar de derde plaats klom. Het klinkt als een superdag, maar Luiten vond het vooral een lastige dag met moeilijke weersomstandigheden. Op hole 9 slaat hij zijn slag, vanaf zo'n honderdvijftig meter er in een keer in. "Dat zijn wel bonuspunten. Ja, en dat heb je dan ook nodig om zo'n ronde in dat soort omstandigheden neer te zetten. Dus het zat vandaag ook goed mee."

Joost Luiten start met podiumplaats.mp3

Met vlagen speelde Luiten zijn beste golf ooit. Hij kwam in de 'flow' en alles leek te lukken. Iets waar hij eigenlijk continu naar op zoek is. Het levert hem vooral vertrouwen op en rust. "Ik heb natuurlijk vorig jaar een tijd aan de kant gezeten met een polsblessure, ja dan is het fijn dat je nu gelijk dit jaar er goed in zit en gelijk weer de top 100 van de wereld inkomt wat weer belangrijk is om aan de majors mee te doen." De komende week zal Luiten merken of het succes blijvend is. De Dubai Dessert Classic is zijn volgende toernooi. Mede daarom is er geen feestje voor zijn derde plaats. "Nee geen feestje, dan moet er echt gewonnen worden. Maar het is wel gewoon lekker om het jaar zo te beginnen."

Ster advertentie
Ster advertentie