Achtergrond

Hoe Ivanka Trump ineens wél serieus werd genomen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Ivanka Trump ineens wél serieus werd genomen

[KRO-NCRV] Een mooie dame, een rijkeluiskind en de dochter van. Ivanka Trump werd tot voor kort niet erg serieus genomen door de media. Maar dat beeld lijkt te kantelen. Afgelopen week beleefde ze haar vuurdoop in Duitsland waar zij haar eerste buitenlandse reis ondernam als adviseur van het Witte Huis. Samen met een aantal andere machtige vrouwen, onder wie koningin Maxima, IMF-president Christine Lagarde en de Duitse bondskanselier Angela Merkel was ze bij de internationale vrouwentop W20 in Berlijn. En vrijwel elke krant schrijft positief over haar.

‘Ivanka kan ons gaan verrassen’

Nikki Sterkenburg, journalist bij het blad Elsevier, vindt dat er erg denigrerend over Ivanka is gedaan. “Ja ze is in een goed nest geboren, maar dat wil niet zeggen dat ze zelf niks kan.” Zoals Sheila Sitalsing twitterde zit onze koningin Maxima daar ook vanwege haar contacten. Sterkenburg: “Zij hebben de mazzel dat ze een goede afkomst hebben, maar je moet het vervolgens wel zelf doen. Ivanka kan ons zeker nog wel gaan verrassen.”

‘Ronduit seksistisch’

Pieter Klein van RTL vindt het ‘ronduit seksistisch’ hoe Ivanka is neergezet. “Voor mij is het belangrijk: kan die vrouw iets en waar staat ze voor. De rest vind ik apenkool.”

Klein heeft zich geërgerd aan de manier waarop deze internationale vrouwenbijeenkomst naar buiten kwam. “Waarom staan die vrouwen overal op de voorpagina? Het is een leuk plaatje: een paar mooie vrouwen, maar ik beschouw het als een vorm van seksisme en daar doen ze zelf aan mee. Tot aan onze koningin aan toe. Ik vind het interessanter wat ze daar aan het doen zijn.”

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie