Achtergrond

Jan Slagter zou Evert Santegoeds van De Telegraaf meteen ontslaan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Slagter zou Evert Santegoeds van De Telegraaf meteen ontslaan

[KRO-NCRV] “Twee dagen lang vier pagina’s aan leugens door Evert Santegoeds in De Telegraaf. Als iemand dat bij MAX flikt volgt onmiddellijk ontslag”, dat zegt Jan Slagter, baas van Omroep MAX, in het Mediaforum op NPO Radio 1. Hij uit hiermee kritiek op de rectificatie van De Telegraaf over de familie Hazes.

De Telegraaf publiceerde vorige week artikelen over Rachel Hazes en haar dochter Roxeanne. De krant meldde dat Rachel met een overdosis medicijnen een zelfmoordpoging deed. Hazes zou dat hebben gedaan om weer contact te krijgen met haar zoon. Afgelopen weekend kwam de Telegraaf met een rectificatie op aandringen van de advocaat van de familie. “Pagina’s vol leugens en wegkomen met een kleine rectificatie is een grote schande”, vindt Slagter.

Quote

Privépagina’s van De Telegraaf zijn riooljournalistiek

Jan Slagter

Rattengif

De Privépagina’s in De Telegraaf, die worden gemaakt door Santegoeds, noemt de omroepbaas riooljournalistiek. “En dat moet je bestrijden met rattengif. Het moet ook een doorn in het oog zijn van hoofdredacteur Paul Jansen”, denkt Slagter. “Santegoeds heeft alle vrijheid om te zeggen wat hij wil. Willens en wetens publiceert hij onjuiste informatie, want het is niet waar en ze komen er ook nog mee weg.”

Spagaat

Volgens Paul van Gessel, directeur van RTV Noord Holland en AT5, zit De Telegraaf in een spagaat. “Zonder Santegoeds is het gebeurd met de Privé”, reageert Van Gessel. “En daarnaast is dat blaadje natuurlijk gebaat bij flink wat onzin.” Slagter beaamt dat. “Santegoeds checkt de feiten niet want hij moet blaadjes verkopen.” Slagter stond zelf ook in de Privé na zijn affaire met Lilian Marijnissen. “Maar dat heeft hier niets mee te maken”, benadrukt Slagter.

Ster advertentie
Ster advertentie