Achtergrond

'Met GeenPeil ontstaat een politieke diarree'

foto: Jan Dijkgraaf - Foto: ANPfoto: Jan Dijkgraaf - Foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Met GeenPeil ontstaat een politieke diarree'

[KRO-NCRV] "Het is een beetje te zot voor woorden. We krijgen nu 16 politieke partijen, zo ontstaat langzamerhand een politieke diarree." Dat zegt Brahim Bourzik, hoofdredacteur van de Moslimkrant in het Mediaforum op NPO Radio 1. Afgelopen week kondigden de initiatiefnemers van het Oekraïnereferendum aan een politieke partij te beginnen. Lijsttrekker wordt Jan Dijkgraaf.

GeenPeil wilde de boosheid verzilveren over het negeren van de uitslag van het referendum, schrijft de partij op haar website. "GeenPeil heeft er genoeg van. Daarom kondigden we een maand geleden het Voorjaarsoffensief aan en daar hebben we in de afgelopen weken een plan voor uitgewerkt. Het is een beetje uit de hand gelopen en derhalve een tikje idioot, maar jongens, en meisjes: het wordt fantastisch."

{quoteaudiofragment audio="252696" author="Brahim Bourzik" caption="Al die rechts-populistische figuurtjes vissen allemaal uit dezelfde vijver" }

Ondanks zijn kritiek noemt Brahim Bourzik het "geweldig" dat GeenPeil mee wil doen aan de verkiezingen. "Zo wordt Wilders alleen maar kleiner, want al die rechts-populistische figuurtjes vissen allemaal uit dezelfde vijver." Volkskrant-journalist Willem Feenstra is sceptisch. "Het kan ook best zijn dat veel van die kleine partijen al voor de verkiezingen weg zijn.”

Lijsttrekker

GeenPeil roept mensen op hun website op vrijwilliger te worden, langs de deuren te gaan, te flyeren en actief te zijn op sociale media. Daarnaast is GeenPeil op zoek naar donateurs.

Verder in het Mediaforum het Volkskrant-onderzoek naar 12 jaar beveiliging van Geert Wilders en aandacht voor het verhaal in NRC Handelsblad over de belastingmoraal van voetballer Cristiano Ronaldo. Hij ontweek voor 35 miljoen euro aan belasting.

Ster advertentie
Ster advertentie