Achtergrond

Arriva-topman: probleem plaspauze streekvervoer snel op te lossen

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Arriva-topman: probleem plaspauze streekvervoer snel op te lossen

Het ‘probleempje’ over meer plaspauzes voor buschauffeurs in het streekvervoer is volgens Arriva-topman Anne Hettinga snel op te lossen. "De ruimte om het naar het toilet te gaan, daar zal niemand ooit aankomen", zei Hettinga in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

"Ik vraag me ook weleens af wat het probleem is", zei Hettinga over het conflict tussen werkgevers en werknemers over de plaspauzes. Volgens Hettinga konden en kunnen chauffeurs van Arriva altijd stoppen om even te plassen. "Iedereen moet die ruimte hebben, of je nu buschauffeur, machinist of werknemer op kantoor bent." Volgens de topman is het alleen onmogelijk de pauze vast te leggen in een rooster.


Minder werkdruk

Een groot deel van de 12.000 chauffeurs in Nederland staakt vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag. Zij willen meer loon, minder werkdruk en meer plaspauzes tijdens de dienst. Als het aan Arriva-topman Hettinga ligt bereiken werkgevers en werknemers vandaag nog een akkoord over een nieuw cao voor het streekvervoer. "De bonden hebben daar niet op gereageerd. Maar ik neem aan dat ze weer aan de tafel gaan."

Volgens Hettinga komt een staking de reputatie van de bedrijfstak niet ten goede. Bovendien kost het zijn bedrijf een miljoen euro per dag.

Ster advertentie
Ster advertentie