Achtergrond
KRO-NCRV

Matthijs (28) uit Brielle stemde op PVV, maar nu niet meer

foto: Foto: Maarten Bleumersfoto: Foto: Maarten Bleumers
  1. Nieuwschevron right
  2. Matthijs (28) uit Brielle stemde op PVV, maar nu niet meer

"Stemmen? Ik niet. Waarom wel? Ik heb er vrij weinig mee, met politiek. Als je wel gaat stemmen kun je kiezen wat er gebeurt in je gemeente… Is dat zo? Zit wat in, maar: Ik vind het goed gaan zo."

"Ik snap ze ook niet, die taal die ze spreken. Er zit zeker een afstand tussen de politiek en mij. Ze komen toch nooit hun beloftes na. Hoe ze mij wel zouden kunnen bereiken? Lagere belastingen, haha!"

"Ik heb wel op de PVV gestemd, Geert Wilders. Maar waar hij voor staat daar heb je hier niet zoveel last van, Marokkanen en zo. Polen wel! Ik zie ze altijd hun raampie open doen en dan ligt er weer een fles wodka op de weilanden. Daar heb ik wel een grafhekel aan. Maar ja, of je dat tegen houdt."

Stem jij ook niet? Laat het ons weten!

Matthijs is bij Spraakmakers de 'niet-stemmer van de dag'. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen beginnen we de rubriek Stemmenslag: onze verslaggevers maken portretten van niet-stemmers door het hele land. Stem jij ook niet? Waarom niet? En wat zou je kunnen overhalen om wel te stemmen? Laat het ons weten en mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl

"Maar nu heb ik ook gehoord, met de laatste verkiezingen, dat de PVV heel veel stemmen had achtergelaten. Dat ze niet hadden gekregen wat ze verdienden. Dat zou eigenlijk niet mogelijk moeten zijn, nee. Of ik dan helemaal geen vertrouwen in de hele stembus gang heb? Nou ja, nee, ik weet het niet."

"Weet je, ik ben een visser. Dus ik zie altijd hoe dingen vernield worden in de polder en zo. Ik zie, ja toch weer die Polen, met strooplijnen. Ja, dat zou van mij hard aangepakt mogen worden. Maar of de politiek daar wat om geeft… Misschien de dierenpartij of zo? Die heb je niet in Brielle? Oh."

"Een nieuwe lokale partij? Hoe heet die dan? Inwoners Belang Brielle… oh, klinkt goed! Als ze doen wat de naam belooft klinkt het goed."

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarvoor willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie