Naar homepage
Achtergrond

Jagen op de ultieme tip in 'De moord op Patrick'
VPROHuman

foto: argosfoto: argos
  1. Nieuwschevron right
  2. Jagen op de ultieme tip in 'De moord op Patrick'

Op tweede kerstdag 2002 wordt de 36-jarige tennisleraar Patrick van der Bolt 's ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij blijkt te zijn vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet, maar 18 jaar later is de moord nog altijd niet opgelost.

Zoals 'Patrick' zijn er meer dan 1700 zaken in Nederland: cold cases, oftewel onopgeloste moorden. Sinds omstreeks 2013 werken bij de politie gespecialiseerde teams aan deze oude moordzaken. Hoe gaan deze coldcaseteams te werk? Waarom is het ene team succesvoller dan het andere? Argos-redacteur Sanne Boer dook diep in de zaak Patrick van der Bolt en maakte een true crime podcast over de aanpak van deze en andere cold cases.

Inmiddels is de populaire reeks alweer aan aflevering zeven toe. De onopgeloste moord op Patrick heeft een plek gekregen op de coldcasekalender en de politie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip. Het lijkt alsof er beweging zit in de zaak, want naast de felbegeerde plek op de kalender komt er ook een telefoontje binnen. Het coldcaseteam Limburg zoekt voor het eerst zelf contact, in plaats van andersom. Ze willen spreken met een vrouw die zich naar aanleiding van de podcast heeft gemeld met interessante informatie.

Speciale uitzending

Wil je meer weten over dit onderzoek? Argos zendt op zaterdag 5 september vanaf 14.00 uur een speciale aflevering uit op NPO Radio 1. In een twee uur durende special blikken we terug op het onderzoek naar de moord op Patrick van der Bolt, spreken we met gasten over de aanpak van cold cases en behandelen we prangende vragen van luisteraars.

Heb je een vraag voor Argos-redacteur Sanne Boer over haar onderzoek naar deze moord? Wil je meer weten over de aanpak van dit soort cold cases? Stuur ons je vragen via dit formulier en luister op 5 september om 20.00 op NPO Radio 1 naar Argos.

Ster advertentie
Ster advertentie