Achtergrond

Deze week op NPO Radio 1: ministers blikken terug op kabinetsperiode

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze week op NPO Radio 1: ministers blikken terug op kabinetsperiode

[KRO-NCRV] Volgens sommigen is er veel afgebroken, volgens anderen juist veel bereikt. Het kabinet Rutte 2 loopt op zijn einde. Hoe is dat voor de hoofdpersonen? Waar zijn ze trots op en wat had er beter gekund?

Deze laatste week voor het zomerreces blikken we in De Ochtend op NPO Radio 1 met bewindspersonen uit het tweede kabinet Rutte terug op de afgelopen kabinetsperiode.

Maandag: Minister Schultz

Bron: ANP

We beginnen maandag met Melanie Schultz, minister van infrastructuur en milieu. Ze noemt zichzelf een zondagskind, is ook echt op zondag geboren. Verhoogde als minister de maximumsnelheid van 120 naar 130 kilometer per uur en water is haar passie. Wat heeft haar ministerschap gekenmerkt?

Dinsdag: Minister Ploumen

Bron: ANP

Dinsdag praten we met minister Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Wat gaat Ploumen de komende jaren doen? Ze is nog nooit Kamerlid geweest. Heeft ze daar zin in?

Woensdag: Staatssecretaris Dekker

Bron: ANP

Woensdag geen minister, maar een staatssecretaris. Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft een veelbesproken portefeuille. Hoe kijkt hij aan tegen de actuele problemen in het onderwijs?

Donderdag: Minister Asscher

Bron: ANP

Donderdag een gesprek met de vicepremier én minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte II. Zijn partij leed een nederlaag tijdens de verkiezingen. Hoe gaat hij voorwaarts?

Vrijdag: Minister Kamp

Op vrijdag schuift minister Kamp van economische zaken aan bij Ghislaine Plag. Kamp wil, in tegenstelling tot Brussel, een zachte Brexit. Hoe blikt deze ervaren politicus terug op de afgelopen kabinetsperiode en hoe ziet hij de toekomst?

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juli elke dag tussen 9.30 uur en 10.00 uur in De Ochtend op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie