Achtergrond

Van Moorsel over dopingbeschuldiging: 'Ik laat het er niet bij zitten'

foto: Leontien van Moorsel (links) - Foto: ANPfoto: Leontien van Moorsel (links) - Foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Moorsel over dopingbeschuldiging: 'Ik laat het er niet bij zitten'

[KRO-NCRV] Leontien van Moorsel gaat stappen ondernemen tegen oud-wielrenster Monique Knol, die haar beschuldigde van dopinggebruik. Dat vertelde de viervoudig olympisch kampioene in De Aftrap op NPO Radio 1.

"Het heeft een behoorlijke impact gehad op onze vakantie en ons gezinnetje. Ga het een meisje van 9 maar eens duidelijk maken dat je beschuldigd wordt van iets wat je niet hebt gedaan.", zegt Van Moorsel. "Ik weet wat ik zelf heb gedaan en wat ik niet heb gedaan en iemand mag zoiets niet roepen. Dus we gaan er wel wat mee doen." Van Moorsel wilde niet toelichten welke stappen ze gaat ondernemen.

Luister hier het fragment terug:

Monique Knol vertelde eerder deze maand op NPO Radio 1 dat ze uit onvrede voor de sport besloot te stoppen met wielrennen. "Ik was gefrustreerd over de oneerlijkheid. Daar kon ik niet mee leven. Er werd om me heen doping gebruikt en ik kon er niets van zeggen."

Knol kwam er naar eigen zeggen eind jaren 80 al achter. "Je merkt het aan mensen tegen wie je koerst. Ik reed de ene keer de straatstenen uit de grond en won alles, terwijl mijn tegenstander echt slecht was. De week daarna in een criterium dubbelde diegene me. Dat kan natuurlijk niet."

Zielig

Op de vraag van presentator Wilfried de Jong of ze daarmee bedoelt dat Leontien van Moorsel doping heeft gebruikt, antwoordde Knol bevestigend. "Dat denk ik wel en ik denk dat er nog wel anderen waren die hetzelfde deden. Als iemand wint en ze hoeft niet naar de dopingcontrole, maar de nummers twee en drie wel... Dat is absurd, dat kan gewoon niet."

Leontien van Moorsel reageerde eerder verbaasd op de uitlatingen van Knol, ze noemde de beschuldiging ‘zielig’. "Ze moet gewoon trots zijn op haar eigen prestaties. Eigenlijk had ik alleen maar heel erg medelijden met haar."

Lees ook: Beschuldiging van Knol komt wel heel rancuneus over’

Luister hier naar De Aftrap met Leontien van Moorsel:

Ster advertentie
Ster advertentie