Achtergrond
AVROTROS

Roderick Veelo: 'Mensen op tv kunnen zich onaantastbaar gaan voelen'

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. Roderick Veelo: 'Mensen op tv kunnen zich onaantastbaar gaan voelen'

"Als je belangrijk bent bij tv, bijvoorbeeld als presentator, kun je gaan denken dat je buiten de uitzending om, in het dagelijks leven, ook belangrijk bent", zegt Roderick Veelo in MISCHA!. Zelf werkte hij 15 jaar lang bij RTL.

#11 - Roderick Veelo - MISCHA!

Natuurlijk ging het in de TPO podcast die hij samen met Bert Brussen maakt, uitgebreid over het The Voice of Holland-schandaal. Over de onaantastbaarheid die mensen die lang op tv zijn, kunnen gaan voelen. Zelf heeft hij dat gevoel van onaantastbaarheid nooit ervaren. Wel heeft hij gemerkt dat het belangrijk is dat je je als presentator goed voelt, en dat mensen om je heen actief bezig zijn om je dat gevoel te geven. "Als een presentator zich niet goed voelt, dan wordt het geen goede uitzending."

Woke is marketing

In die TPO podcast proberen Veelo en Brussen het andere geluid te brengen. Zo strijden ze tegen de woke-beweging. "Woke is gewoon marketing. Het heeft niks met moraal, maar alles met verkoop te maken. En erbij zeggen dat het om een statement gaat, dat is hetzelfde als een grap vertellen en dan roepen dat het een grap is." Waar eindigt #woke en waar begint #metoo volgens hem? "Woke is het groepsdenken, als je mensen indeelt in groepen en je niet meer kijkt naar het individu. Metoo is een hele terechte, zinvolle beweging die gaat over machtsmisbruik op de werkvloer, het bejegenen van mensen op een manier die niet oké is."

Luister hier het hele interview met Roderick Veelo terug!

#11 - Roderick Veelo - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie