Achtergrond

‘Geen internet gebruiken is iets voor pedante eenlingen’

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Geen internet gebruiken is iets voor pedante eenlingen’

De Amerikaanse komiek Aziz Ansari gebruikt geen internet meer. Hij was de platheid en al het Trumpnieuws zat. Nu leest hij – jawel – drie boeken tegelijk. Staat Ansari het symbool voor een nieuwe tegenbeweging?

“Geen internet gebruiken is niet vol te houden”, zegt Paul Römer vandaag in het Mediaforum op NPO Radio 1. Volgens de NTR-directeur kunnen we momenteel nog niet omgaan met alle nieuwe media. “We moeten nog een evenwicht zien te vinden tussen het normale leven en de hele dag online zijn.” Zelf is hij een ‘grootgebruiker’ en ‘verslaafd’ aan schermpjes. “Als ik me even verveel, ga ik haast automatisch weer Nu.nl checken.”

Volkskrantjournalist Hassan Bahara schreef vanmorgen een column over de 'snobistische bekentenis' van Ansari. Geen internet gebruiken is het nieuwe ‘ik heb geen tv’, schrijft hij. “Waarmee je jezelf kunt onderscheiden van de domme, grijze massa.” Ietwat hautain dus. Dat vindt ook programmamaker Erik Noomen. “Dit lijkt me geen ‘beweging’, maar meer iets voor pedante eenlingen. Een soort brevet van: kijk, ik deug enorm.”

Zelf heeft Noomen de Twitterapp naar het derde scherm op zijn telefoon verplaatst. “Dat is dan toch een soort drempeltje waar je wat aan hebt.” Römer: “Zie je, Erik is bezig te leren omgaan met sociale media.”

Bekijk hier het Mediaforum

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie