Achtergrond
EONOS

De zwaarste paardenrace ter wereld

foto: Linda van Gorkumfoto: Linda van Gorkum
  1. Nieuwschevron right
  2. De zwaarste paardenrace ter wereld

"Ik ben er niet ingegaan om te winnen. Het was een strijd van mezelf tegen de duizend kilometer." Dat zei Linda van Gorkum in Langs de Lijn en Omstreken over haar deelname aan de Mongol Derby, de zwaarste paardenrace ter wereld. Ze deed de tocht niet alleen voor haarzelf, maar ook voor dochter Isa (9) die een erfelijke aandoening heeft waardoor ze sinds haar vijfde zo goed als blind is.

De Mongol Derby staat bekend als de zwaarste paardenrace ter wereld. De race gaat in tien dagen over duizend kilometer op de Mongoolse steppe en de ruiters zitten op halfwilde paarden. De tocht is niet zonder gevaren, en kost ook behoorlijk wat inschrijfgeld. Daarnaast halen de deelnemers geld op voor een goed doel naar keuze.

Linda van Gorkum had als goed doel de Stichting Neurofibromatose, omdat haar 9-jarige dochter Isa deze chronische zenuwziekte heeft. Het is een zeldzame aandoening, maar toch lijden zo'n 1 op de 3000 mensen eraan. Isa is maar wat trots op haar moeder die ze bijna twee weken moest missen voor een riskante tocht over Mongoolse steppe. In Langs de Lijn en Omstreken vertelt ze hoe ze met haar blindheid omgaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister het hele gesprek hier terug:

Mongol Derby

Ster advertentie
Ster advertentie