Achtergrond
BNNVARA

Tim Hofman: 'Ik hoop op een uitzet-stop tot er nieuwe plannen zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Hofman: 'Ik hoop op een uitzet-stop tot er nieuwe plannen zijn'

Politiek Den Haag staat op z'n kop: het kinderpardon staat op losse schroeven. Nadat het CDA een draai maakte en zich toch uitsprak vóór verruiming van het kinderpardon, lijkt de weg vrij te zijn voor een soepeler regeling. "Ik hoop op een uitzet-stop tot er nieuwe plannen zijn", zegt Tim Hofman in De Nieuws BV.

'Het gaat om kinderlevens'

Met zijn documentaire Terug Naar Je Eige land en het burgerinitiatief dat daarop volgde, zette Tim het kinderpardon met dikke stift op de Haagse agenda. Rond het uitkomen van de docu zei Tim het al: het CDA heeft de sleutel tot het kinderpardon in handen. En nu komt de partij met plannen om het kinderpardon te verruimen. Tim: "En toen klapte vanmorgen nog de ChristenUnie eroverheen, dus dat was in die zin goed nieuws, maar ook heel spannend."

Tim en het team van #Boos stonden niet te juichen "want het gaat om kinderlevens", vertelt Tim. "Maar ik heb wel gelijk Nemr gebeld en gezegd 'dit is er aan de hand, maar ik kan je nog niets beloven.' Want ik wil eerst zien en dan geloven."

Quote

Ik hoop op een uitzet-stop tot er nieuwe plannen zijn.

Tim Hofman

Een uitzet-stop

Het was natuurlijk vrij radicaal om kinderen mee te nemen naar de politiek, "maar we zijn daar heel helder in geweest: dit is een soort laatste schreeuw", legt Tim uit. "Je merkt nu wat dat kan doen. Maar ik kan niks beloven, want ik ben niet Harbers, Mark Rutte of iemand uit de regering."

Tim: "Ik hoop op een uitzet-stop tot er nieuwe plannen zijn. Rob Jetten is daar ook voor, ChristenUnie is daar voor, eigenlijk is iedereen daar wel voor. Maar het is natuurlijk ook verkiezingstijd. Dus het is wankel nu. Bij het kabinet."

Tim Hofman over het kinderpardon en omslag van het CDA

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie