Achtergrond
AVROTROS

Docent Abbie Chalgoum: 'Openheid zorgt ervoor dat mijn studenten écht gezien worden'

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. Docent Abbie Chalgoum: 'Openheid zorgt ervoor dat mijn studenten écht gezien worden'

Zijn eigen jeugd is getekend door onveiligheid, door de angst voor zijn gewelddadige vader. Leraar, schrijver en acteur Abbie Chalgoum leeft nog altijd met de sporen die dat achterliet. Maar hij leerde één ding: praten helpt.

#8 - Abbie Chalgoum - MISCHA!

Met elkaar delen wat je dwarszit, wat je écht bezighoudt. Dat is wat hij als docent op een MBO-opleiding zijn leerlingen wil meegeven. “Ik wil dat ze weten: hier is het veilig. Ze kunnen met mij hun pijn delen.”

Chalgoum, auteur van de biografie ‘Ik blijf bij je’, deelt zijn levensverhaal ook bewust met zijn leerlingen. “Ik heb ze verteld wie ik ben, ik heb ze verteld over mijn depressie, over de periode dat ik suïcidaal was. Door mijn openheid hoop ik dat zij dat ook zullen zijn. Dat ze weten: mijn deur staat altijd open”, vertelt hij in MISCHA!

Altijd op je hoede

Omdat hij als kind altijd op zijn hoede was en zijn omgeving continue ‘scande’, valt het hem nu snel op als een leerling niet goed in zijn vel zit, zegt hij. “Ik wil een veilige omgeving voor ze creëren, vraag hoe het met ze is, ook buiten de les. Dat heb ik als kind gemist. We zijn er als mens voor elkaar, niet alleen als docent - student.” Chalgoum schiet vol als hij een bericht hoort van een leerling die zijn waardering voor hem uitspreekt. “Ik geef veel van mezelf in de hoop dat ze weten dat ze gezien worden.”

Luister hier het hele interview met Abbie Chalgoum terug!

#8 - Abbie Chalgoum - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie