Achtergrond
AVROTROS

Microbioloog Andreas Voss wil dat we stoppen met de drie zoenen

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. Microbioloog Andreas Voss wil dat we stoppen met de drie zoenen

De 3-zoenen-begroeting in de ban en standaard een paar dagen per week thuiswerken. Als het aan arts-microbioloog Andreas Voss ligt houden we een aantal coronamaatregelen definitief in stand. “Ik had gehoopt dat een aantal regels zouden blijven”, zegt Voss in MISCHA!.

#48 - Andreas Voss - MISCHA!

Ook het mondmasker mag van hem blijven. “Als je verkouden bent, met een masker op het werk verschijnen. In sommige Aziatische landen doen ze dat al decennialang.”

Buikgriep

Het heeft zoveel gezondheidsvoordelen, zegt hij. Het voorkomt verspreiding. En niet alleen van covid. “Influenza-uitbraken bleven deze winter uit. En ook buikgriep hebben we bijna niet gezien. Dat komt echt door de maatregelen.”

Voorzichtigheid

Natuurlijk ziet Voss ook de drang van mensen om weer een normaal leven te leiden zonder restricties. Toch hamert hij op voorzichtigheid. “Corona gaat nooit helemaal weg. De bedden in het ziekenhuis zijn ook nu niet vrij van covidpatiënten.”

Nieuwe variant omicron

De nieuwe variant van omicron die in China is ontdekt is reden voor alertheid zegt Voss, niet voor paniek. “Het is belangrijk dat we goede surveillance opzetten. En net als bij influenza zullen we ook voor covid steeds de vaccinatie moeten aanpassen en de risicogroepen in de gaten moeten blijven houden."

Luister hier het hele gesprek terug!

#48 - Andreas Voss - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie