Achtergrond

Fraaie affiches in Eredivisie: gehele top acht treft elkaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Fraaie affiches in Eredivisie: gehele top acht treft elkaar

Speelronde 22 in de Eredivisie is er een waar elke voetballiefhebber in Nederland naar uit kijkt: zes clubs uit de top zeven nemen het tegen elkaar op. Dé topper van het weekend wordt in Alkmaar gespeeld, waar AZ het opneemt tegen Feyenoord.

Sinds de komst van 'probleemoplosser' Dick Advocaat is de rust in sportief opzicht wedergekeerd in Rotterdam-Zuid. Feyenoord bleef ongeslagen in de Eredivisie (W8 - G2), steeg negen plekken en staat nu derde.

Luxe probleem

Om serieus jacht te maken op de top twee moet er worden gewonnen van AZ. De vraag is met welke drie middenvelders dat gaat gebeuren. Orkun Kökçü is weer fit na een blessure. Vorig weekend werd hij vervangen door de scorende nieuweling, Oğuzhan Özyakup. Advocaat heeft er dus een optie bij en zodoende is er een luxe probleem ontstaan voor 'de kleine generaal'.

AZ heeft haar laatste twee wedstrijden om gezet in winst en lijkt na nederlagen bij Sparta en tegen Willem II de boel weer op de rit te hebben. Ron Vlaar heeft woensdagochtend de groepstraining moeten overslaan, maar trainer Arne Slot verwacht dat de verdediger tijdig hersteld is om zondag mee te doen.

{poll}

Brabantse derby

Op basis van het verleden staat er voor PSV een makkelijke thuiswedstrijd op het programma. De afgelopen zestien edities van PSV - Willem II in de Eredivisie eindigden namelijk allemaal in een zege voor de Eindhovenaren. Willem II pakte voor het laatst op 5 september 2000 een punt in het Philips Stadion.

Maar hoe anders zijn de zaken dit seizoen. In Eindhoven mag het seizoen liever vandaag dan morgen afgelopen zijn. Na een reeks zwakke resultaten en een apathische vertoning in de Johan Cruijff ArenA wordt het een helse taak om directe plaatsing voor Europees voetbal af te dwingen.

In Tilburg zijn de zaken omgekeerd: Adrie Koster is met zijn ploeg bezig aan een droomseizoen. Willem II verloor geen van haar laatste negen Eredivisie wedstrijden en heeft al 40 punten verzameld. Hiermee staan de Tricolores trots op een gedeeld derde plek met Feyenoord. Niks moet in Tilburg, alles mag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ajax naar angstgegner Utrecht

In Utrecht wordt er reikhalzend uitgekeken naar de wedstrijd van het jaar. In een uitverkochte Galgenwaard en met de van blessures teruggekeerden Adam Maher, Bart Ramselaar én Gyrano Kerk lijkt het een uitgelezen mogelijkheid om rivaal Ajax te verslaan.

Bij Ajax werd vrijdag erg goed nieuws gemeld: Daley Blind is volledig herstelt van zijn ontstoken hartspier en zit vandaag voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Ook Ryan Babel is snel genoeg hersteld van zijn tegen PSV opgelopen blessure.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alle Eredivisieduels op een rij:

Vrijdag:
20.00 uur Heracles - Fortuna Sittard

Zaterdag:
18.30 uur Groningen - Vitesse
19.45 uur Heerenveen - VVV
19.45 uur PSV - Willem II
20.45 uur RKC - PEC Zwolle

Zondag:
12.15 uur FC Utrecht - Ajax
14.30 uur Sparta - ADO
14.30 uur AZ - Feyenoord
16.45 uur Emmen - Twente

Ster advertentie
Ster advertentie