Achtergrond
KRO-NCRV

'Huisvesting arbeidsmigranten hoeft geen probleem te zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Huisvesting arbeidsmigranten hoeft geen probleem te zijn'

Maasdriel, Zuidplas, Zaltbommel en Tiel willen Poolse en Roemeense arbeiders gaan weren uit hun gemeenten. Ze willen hiermee de woonwijken leefbaar houden. Nu komt het soms voor dat er acht tot twaalf migranten in één rijtjeshuis wonen wat leidt tot overlast. De stelling is Stand.nl was daarom: Gemeenten moeten grenzen kunnen stellen aan het aantal arbeidsmigranten in een woonwijk.

Video niet beschikbaar

Peter Rehwinkel, burgemeester van Zaltbommel zegt in Spraakmakers dat hij het beleid wil herformuleren. Hij gaat uitzoeken of er een maximum gesteld kan worden aan het aantal arbeidsmigranten dat in een woning woont.

Frank van Gool is de oprichter van de grootste werkgever van arbeidsmigranten in Nederland, Otto Workforce. Zijn organisatie huisvest ook arbeidsmigranten. Hij zegt daarover: "Zolang je de huisvesting maar op een goede manier beheert en de locatie goed vorm geeft, is er niets aan de hand." Wat hem betreft is het ook geen probleem om grote groepen Polen of Roemenen op één plek te huisvesten. Volgens Van Gool is het moeilijk om medewerking van gemeenten te krijgen voor de huisvestigingsinitiatieven die nu worden ontwikkeld.

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarvoor willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie