Achtergrond
KRO-NCRV

Kwestie ING: 'Politici hebben hypocriete houding'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kwestie ING: 'Politici hebben hypocriete houding'

De aangekondigde salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers veroorzaakte een storm van verontwaardiging. Hebben de media eigenlijk wel genoeg het ‘andere geluid’ laten horen?

Video niet beschikbaar

"Ik denk dat je dan heel hard moet zoeken",zegt Teun van de Keuken in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. Volgens de programmamaker was de verontwaardiging zó groot dat een tegengeluid bijna niet te vinden was. "Ik neem aan dat heel journalistiek achter Hamers aanzat en hem graag te gast had, maar blijkbaar wilde hij dat niet doen."

Moreel hoog te paard

Wat Van de Keuken de journalistiek wél verwijt is dat zij politici niet hebben geconfronteerd met hun hypocriete houding. "Al die politici, ook van het CDA en de VVD, zijn nu moreel hoog te paard gaan zitten, terwijl ze eerder niet gestemd hebben voor de maatregel om dit soort bonussen in te perken."

Logisch

Journalist Margriet Brandsma, ook te gast in het Mediaforum, heeft niet het gevoel dat de berichtgeving eenzijdig is. "De verontwaardiging is groot en dat je dat weerspiegelt ziet in de media, lijkt me vrij logisch. De hele manier van opereren van ING is gewoon niet gelukkig."

Beluister het Mediaforum hier terug:

Het Mediaforum met Teun van de Keuken en Margriet Brandsma

Ster advertentie
Ster advertentie