Achtergrond

Model Sylvia Geersen is boos op de EO na persbericht over miskraam

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Model Sylvia Geersen is boos op de EO na persbericht over miskraam

[KRO-NCRV] "De EO moet haar gewoon een grote bos bloemen sturen". Omroepbaas Jan Slagter reageert in het Mediaforum in De Ochtend op de rel die is ontstaan tussen topmodel Sylvia Geersen en de Evangelische Omroep.

Sylvia Geersen (32) is boos op de EO, omdat de omroep in een persbericht melding heeft gemaakt van de miskraam die het topmodel kreeg. Geersen vertelt erover in het praatprogramma Adieu God? met Tijs van den Brink. Geersen op haar Instagram: "De EO probeert hoge kijkers te scoren door nu al met die informatie naar buiten te komen."

Pijnlijk

Media-ondernemer Jan Kees Emmer vindt het uitermate pijnlijk. "Je moet heel zorgvuldig zijn met dit soort informatie in een persbericht. Misschien hadden ze dit er beter uit kunnen laten."

De EO laat in een verklaring weten dat zij op de hoogte zijn van de kritiek van Sylvia Geersen. De omroep wil graag met Geersen in gesprek gaan.

Eerst in overleg

Volgens Omroepbaas Jan Slagter van MAX doet zijn omroep dat anders. Zijn omroep legt de persberichten altijd eerst voor aan de mensen die geïnterviewd worden. "Wij zouden eerst toestemming vragen. Zeker als het om zoiets persoonlijks gaat, doen we dat in overleg met de desbetreffende persoon."

Feitelijke informatie

Slager snapt wel dat de EO met een persbericht aandacht de uitzending wil promoten. "Tuurlijk doe je dat. En dat moet meer zijn dan wat feitelijke informatie over de uitzending. Maar een quote moet dan wel in de context worden geplaatst."

Goed gesprek

Maar aan de andere kant, je weet toch waar je aan begint als je in zo’n programma gaat zitten? "Zij heeft er inderdaad wel voor gekozen om het te benoemen", zegt Jan Kees Emmer. "Sylvia heeft wel een punt, maar ze maakt er nu wel een heel nummer van.” Volgens Jan Slagter kan het dispuut snel worden opgelost.” Gewoon een bos bloemen brengen en een goed gesprek."

Beluister het gesprek hier:

mediaforum 1dec

Ster advertentie
Ster advertentie