Achtergrond

7 avondvullende gesprekken in laatste week van het jaar

foto: Pownedfoto: Powned
  1. Nieuwschevron right
  2. 7 avondvullende gesprekken in laatste week van het jaar

[EO - VPRO - POWN - RAD1] In de laatste week van het jaar is elke avond op NPO Radio 1 een avondvullend gesprek te horen met een interessante persoonlijkheid.

Joost Eerdmans is een van de presentatoren. Voor PowNed maakt hij drie interviews onder de titel '2018 door de bril van Eerdmans'. "Het wordt een soort Wintergasten op de radio", aldus Eerdmans. "Mijn gasten zijn personen die niet bang zijn om voor hun mening of visie uit te komen. Ik kies voor mijn eigen stijl: niet om de hete brij heen draaien, maar alles hardop durven benoemen."

Dit zijn de gasten in de avondvullende interviews:

Arthur van Amerongen

Arthur van Amerongen - schrijver en publicist - is te gast bij Atze de Vrieze in het marathoninterview van de VPRO op zondagavond 23 december tussen 19.00 en 22.00 uur. Van Amerongen heeft een column in de Volkskrant en HP/De Tijd. Hij publiceerde dit jaar de autobiografische novelle Mijn moeder is gek.

Ahmed Aboutaleb en Esther van Fenema

Joost Eerdmans spreekt twee en half uur lang met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam op maandagavond 24 december van 20.30 tot 23.00 uur. Ook is psychiater Esther van Fenema te gast. Eerdmans maakt dit interview voor omroep PowNed.

Gerdi Verbeet

Oud-kamervoorzitter Gerdi Verbeet is dinsdag 25 december te gast bij Margje Fikse (EO) van 20.30 tot 22.00 uur. Gerdi Verbeet is voorzitter van het Nationaal Comite 4 en 5 mei.

Max van Weezel

NPO Radio 1-presentator Max van Weezel is ernstig ziek en maakt de balans op van zijn veelzeggende journalistieke loopbaan. Hij is woensdag 26 december te gast in een marathoninterview met Hans Simonse (VPRO) van 20.30 tot 23.00 uur.

Leon de Winter

Schrijver Leon de Winter is donderdag 27 december van 20.30-23.00 uur te gast bij Joost Eerdmans (PowNed). Eerdmans: "In 2018 ontwikkelde Nederland zich tot het Land der Gekwetsten. Het was het jaar van de lange tenen, waarop De Winter zelf regelmatig ging staan."

Fidan Ekiz en Eddy Terstall

Journalist en tv-maker Fidan Ekiz en filmregisseur Eddy Terstall zijn vrijdag 28 december 20.30-23.00 uur te gast bij Joost Eerdmans (PowNed). "De thema's die ik met hen wil bespreken zijn: Zijn de Gele Hesjes uiteindelijk een voorbode van een volksoproer? Het gesprek gaat over slappe knieën, Stef Blok, blokkeerfriezen, #MeToo en favoriete films. En natuurlijk de vraag: Gaan Eddy en Fidan samenwerken op het witte doek? "

Arnon Grunberg

Op zondagavond 30 december is schrijver Arnon Grunberg de hekkensluiter van deze serie eindejaarsgesprekken. Hij is van 19.00 tot 22.00 uur te gast in een marathoninterview met Carolina Lagalbo (VPRO).

De gesprekken komen ook als podcast beschikbaar onder de titel De Diepte in van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie