Achtergrond

'Uitlatingen Rutte tijdens partijcongres zijn een premier onwaardig'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Uitlatingen Rutte tijdens partijcongres zijn een premier onwaardig'

[KRO-NCRV] De uitlatingen van VVD-leider Mark Rutte richting zijn politieke opponenten zijn een "premier onwaardig". Dat zegt Jan Slagter, directeur van Omroep Max in het Mediaforum van De Ochtend op NPO Radio 1.

Rutte opende met een aantal stekelige opmerkingen de aanval op zijn tegenstanders. Zo zei hij: "Als je het CDA-partijprogramma leest, grijpt je zo naar de fles. CDA-leider Buma en Lodewijk Asscher (PvdA) willen terug naar de jaren vijftig. PVV-leider Wilders is een wegloper met nep-oplossingen, een man die louter angst aanjaagt. En Henk Krol is alleen maar bezig met Henk Krol."

Quote

PVV-leider Wilders is een wegloper met nep-oplossingen

Premier Rutte


Slagter vindt het ongeloofwaardig. "Rutte zegt in een tv-spotje dat hij er voor alle Nederlanders wil zijn maar tegelijkertijd zet hij Buma, Krol, Wilders en Pechtold neer als karikaturen."

Strategie

Ook Paul van Gessel, directeur van NH en AT5, vraagt zich af of dit een slimme strategie is van de VVD. "Rutte gaat nu in de negativiteit hangen en ik vraag mij af of hij zo electoraal de snaar raakt van bijvoorbeeld de boze witte man."

Kijk hier het hele Mediaforum terug. Met daarin ook de teruggevonden meisjes in Portugal en nepnieuws op Facebook:

Ster advertentie
Ster advertentie