Achtergrond

Albert Verlinde terug op tv: 'John belde precies op het juiste moment'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Albert Verlinde terug op tv: 'John belde precies op het juiste moment'

Albert Verlinde keert terug op televisie. Hij gaat bij SBS een entertainmentprogramma maken in de vroege avond. “Bij stage Entertainment loopt alles op rolletjes. Het kriebelde weer, en John de Mol belde precies op het juiste moment. Ik ben er klaar voor”, zegt producent Albert Verlinde in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

"Vorig jaar was het een hele harde ‘nee’ tegen John", zegt Albert Verlinde. Hij was net een jaar afgezwaaid als entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard en had het druk als directeur van Stage Entertainment. Nu liggen de kaarten anders. "Het schip is op orde. De musicals voor de komende maanden staan op de rit. Ik ben weer klaar om de arena in te gaan."

'Boulevard-killer'

Verlinde gaat het nieuwe programma maken samen met Jan Versteegh, die eerder van de BNNVARA overstap naar Talpa. Hij wil niet spreken van een ‘Boulevard 2.0’ of een ‘Boulevard-killer’. "Dat vind ik zo onsympathiek. Ieder programma dat met entertainment te maken heeft lijkt op Boulevard. Wat het anders maakt is de casting", zegt Verlinde. Hoe het programma gaat heten, of wat er dan anders wordt, wil Verlinde niet zeggen: "We gaan eerst de hei op".

Volgens Verlinde is er contractueel niks afgesproken met John de Mol over kijkcijfertargets. "Ik ga gewoon mijn ding doen en heel Nederland mag een mening hebben. Ik heb wel tegen John gezegd: Je krijgt niet de Albert van twintig jaar geleden terug. Ik ben ouder, wijzer en voorzichtiger. Maar het angeltje blijft er wel in zitten."

'Twan in spagaat'

"Ik ben nog geen fan van RTL Late Night, maar je moet het wel een kans geven", zegt Verlinde. Met Humberto Tan stond hij aan de wieg van de RTL Talkshow. "Twan zit in een spagaat. Hij weet nog niet wat hij wil maken. Ik merk dat hij zich ongemakkelijk voelt zowel entertainment, als serieus nieuws."

Ster advertentie
Ster advertentie