Achtergrond
NTRVPRO

Het Stutkoor: een eiland waar iedereen zich veilig voelt

foto: Radio Docfoto: Radio Doc
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Stutkoor: een eiland waar iedereen zich veilig voelt

Om deel te mogen zijn van het Stutkoor, hoef je niet goed te kunnen zingen. Het volstaat dat je een verhaal hebt. Radiomaker Misha Koole volgt in Donna's droom van Radio Doc de koorleden in een sprookje dat voor even werkelijkheid werd.

Een droom

Donna heeft een droom: een eigen koor waar iedereen welkom is. Zo ontstaat het Stutkoor, een bont gezelschap van mensen die vaak met één been buiten de samenleving staan. Al zoekende naar een manier om de koorleden boven zichzelf uit te laten stijgen, stuit Donna op heel wat obstakels: een gebrek aan ervaring en discipline, botsende ambities, pesterijen en meer valse noten dan haar lief is. En dan zijn er ook nog de bijzondere, maar vaak pijnlijke levensverhalen die de koorleden met zich dragen.

Het Stutkoor

Verhalen omzetten in persoonlijke liederen

Samen met pianist Bam besluit ze om die verhalen om te zetten in persoonlijke liederen en ze verzint creatieve trucs om de zangers te laten schitteren, ongehinderd door gebrek aan talent. Zo wordt het Stutkoor een eiland waar iedereen zich veilig voelt. Maar is daar nog wel ruimte voor in een maatschappij die steeds meer draait om prestaties en succes?

Luister hier naar de uitzending van Radio Doc voor het hele verhaal van Donna's droom.

Radio Doc

Radio Doc is hét documentaireprogramma van NPO Radio 1. Met iedere week een kort én een langer verhaal over onderwerpen die mensen in Nederland bezighouden. Je hoort Radio Doc zondagavond tussen 21.00 en 22.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie