Achtergrond

Advocatenechtpaar Knoops strijdt voor gerechtigheid

EO
foto: Foto: Sven Boonefoto: Foto: Sven Boone
  1. Nieuwschevron right
  2. Advocatenechtpaar Knoops strijdt voor gerechtigheid

Het advocatenechtpaar Knoops domineert al jaren de actualiteit als het gaat om belangrijke strafzaken. Van Geert Wilders tot Julio Poch en van de Puttense moordzaak tot de mariniers die de treinkaping bij De Put beëindigden. Allemaal worden zij bijgestaan door het kantoor van Geert-Jan en Carry Knoops. In de overvolle agenda is er rond het middaguur even tijd voor het uitlaten van labrador Lizzy. En presentator Renze Klamer liep deze woensdag voor Dit is de Dag met ze mee.

Een lieve hond op een advocatenkantoor is volgens Carry Knoops heel goed voor het mentale welzijn van advocaat en cliënt. "Die laatsten zijn vaak heel erg gespannen als ze naar de strafrechtadvocaat moeten. Voor de bespreking laten we altijd Lizzy bij de cliënten en dan volgt er een ontspanning die heel fijn is. Mensen vinden het leuk om haar te aaien."

Brief aan de president

Aangekomen op het Museumplein wijst Geert-Jan Knoops direct op het Amerikaanse consulaat. Tijdens het bezoek van Barack Obama in 2014 wist hij via de consul een brief te overhandigen aan de Amerikaanse president. "Dat was voor de zaak van piloot Julio Poch die toen gevangen zat in Argentinië. We schreven de brief omdat de zus van Poch ook de Amerikaanse nationaliteit heeft." Veel effect had de brief overigens niet. "Ik heb geen reactie van de president gekregen."

Media

In tegenstelling tot zijn meer extravagante collega’s staat het echtpaar Knoops niet bekend om hun voorliefde voor media-aandacht. Geert-Jan Knoops: "We proberen de media vooral functioneel in te zetten. Je moet er een doel mee hebben. Het gaat er niet om jezelf op de voorgrond te zetten, maar om een zaak en een cliënt een dienst te bewijzen."

Het echtpaar is naar eigen zeggen nog lang niet toe aan stoppen met werken of rustig aan doen. Zij hebben nog altijd plezier in het werk en geloven in een strijd voor een rechtvaardigere wereld. Carry Knoops: "Als je iemands integriteit schaadt door hem te veroordelen terwijl hij onschuldig is, geef je zo iemand een stigma, bijvoorbeeld dat van moordenaar. Als je dat kunt wegnemen dan doet dat iets met je."

Ster advertentie
Ster advertentie