Achtergrond
HUMANVPRO

Ken jij de true-crime podcastserie ‘De moord op Patrick’ al?

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Ken jij de true-crime podcastserie ‘De moord op Patrick’ al?

Eind 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar gevonden in zijn appartement: vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet. Nu, 17 jaar later is de dader nog steeds onbekend. Argos-redacteur Sanne Boer dook in de zaak en ontdekte dat niets is wat het lijkt. Ze maakt hierover de podcastserie De moord op Patrick.

Een jaar geleden verscheen de eerste aflevering van de podcast. Vandaag komt de 6e – en voorlopig laatste - aflevering online: 'De nacht van de moord en de plaats delict'.

Waxinelichtjes

Op de plaats delict blijken drie brandende waxinelichtjes te staan als Patrick gevonden wordt. De ambulancebroeders zien ze staan. Deze waxinelichtjes kunnen een nieuw spoor zijn. Een spoor waar de politie nooit naar gekeken heeft. Sterker nog, de politie heeft altijd maar een enkel scenario gehad voor de moord op Patrick..

Hoe lang konden waxinelichtjes in 2002 eigenlijk branden? Dat lijkt nu een cruciale vraag in het moordonderzoek.

{podcast audio="109451" caption="Aflevering 6 - De nacht van de moord en de plaats delict" }

Coldcases

In Nederland zijn er 1774 onopgeloste zaken: coldcases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Nederland? In De Moord op Patrick worden antwoorden gezocht op deze vragen.

{podcast audio="93052" caption="Aflevering 1 - Het bericht" }
{podcast audio="93051" caption="Aflevering 2 - De verdachte" }
{podcast audio="93050" caption="Aflevering 3 - Wat weet José?" }
{podcast audio="93049" caption="Aflevering 4 - DNA-sporen" }
{podcast audio="93048" caption="Aflevering 5 - De getuigen - Iemand weet iets" }

Meer journalistiek speurwerk?

Argos is het onderzoeksjournalistiek programma van de VPRO. De redacteuren van Argos gaan al meer dan twintig jaar, elke week, op zoek naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn. Je hoort Argos op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1. Argos is een samenwerkingsverband tussen Human en VPRO.

Ster advertentie
Ster advertentie