Achtergrond
KRO-NCRV

'Op het MBO zijn sociale vaardigheden inderdaad belangrijker'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Op het MBO zijn sociale vaardigheden inderdaad belangrijker'

Examens op middelbare scholen moeten moderner. De toetsen van nu zijn te veel gericht op kennis en te weinig op persoonlijke ontwikkeling. En voor dat laatste moet veel meer aandacht komen, vindt de raad voor voortgezet onderwijs. Want sociale vaardigheden worden steeds belangrijker in het vervolgonderwijs en de maatschappij.

Bekijk hier stand.nl met e.a. Ton Heerts en Pieter Duisenberg

"In het MBO is het inderdaad zo dat sociale vaardigheden steeds belangrijker worden, omdat werkgevers daar vaker om vragen", zegt Ton Heerts, de voorzitter van de MBO raad. Op de universiteit wordt dat ook steeds meer deel van het onderwijs, maar het VWO-diploma moet wel zijn waarde behouden, vindt Pieter Duisenberg, voorzitter van de vereniging van Nederlandse universiteiten VSNU.

Reageer op de stelling: Schoolexamens moeten zich meer richten op sociale vaardigheden en minder op kennis.

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie