Achtergrond

'SP, houd eens op met politiek bedrijven over rug zorg'

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. 'SP, houd eens op met politiek bedrijven over rug zorg'

[KRO-NCRV] Een flinke sneer van ANBO-voorzitter Liane den Haan aan het adres van Lilian Marijnissen (SP) in Stand.nl op NPO Radio 1. "De SP moet eens ophouden met politiek bedrijven over de rug van de zorg", reageert de voorzitter van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen. "Het gaat helemaal niet zo slecht met de verpleeghuizen. Het geld moet ook naar de thuiszorg, want daar zijn de meeste kwetsbare ouderen te vinden."

Marijnissen is blij met de 200 miljoen euro die het demissionair kabinet extra vrijmaakt om de actuele problemen in verpleeghuizen op te lossen. Wel is de SP-prominent kritisch. "Geld dat beschikbaar komt voor ouderenzorg gaat te vaak naar managers en bureaucratie. Continuïteit is belangrijk, waarbij twee verzorgers op acht patiënten de norm moet zijn in verpleegtehuizen. Alleen met extra geld kom je er niet.”

Beloond

Hoogleraar ouderenzorg Joris Slaets, denkt dat het extra geld vooral een cadeautje is voor goedlopende verpleeghuizen. "Het lijkt mij een slecht idee om te geld pompen in instellingen die niet goed presteren”, reageert Sleats. "Die goedlopende verpleeghuizen hebben hun stinkende best gedaan om er iets moois van te maken. Die worden nu beloond.”

Bekijk hier het gesprek in Stand.nl

Ster advertentie
Ster advertentie