Achtergrond

Het zomerdagboek van Özcan Akyol

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het zomerdagboek van Özcan Akyol

[KRO-NCRV] Deze zomer nemen we bij de serie Zomerdagboek van De Ochtend een kijkje in het leven van prominente personen. Deze week liep verslaggever Roy Heerkens mee met Özcan Akyol.Özcan Akyol is schrijver van de romans 'Eus' en 'Turis'. Daarnaast is hij columnist, publicist en maker van de documentaire 'De Neven van Eus'. Luister hier naar zijn Zomerdagboek van afgelopen week.

Maandag

Özcan Akyol is onbezoldigd ambassadeur voor Deventer, en dat uit zich onder meer in zijn liefde voor de lokale voetbalclub. Verslaggever Roy Heerkens gaat met Eus naar de kwartfinale van het EK vrouwenvoetbal. Maar het liefst gaat de schrijver toch gewoon naar Go Ahead Eagles.

Dinsdag

In dit dagboek vertelt Özcan onder andere hoe hij te werk gaat bij het schrijven van zijn columns. Er komt aardig wat bijgeloof aan te pas.

Woensdag

Vandaag was Özcan samen met zijn schoonfamilie in Giethoorn om te ontspannen. Alhoewel... van die ontspanning komt niet altijd wat terecht. Hij is namelijk continu bezig met het opdoen van ideeën voor een column.

Donderdag

Na het succes van de Neven van Eus krijgt Özcan veel aanbiedingen om programma's te presenteren. Ondanks dat houdt hij zijn hoofd koel: "Je moet niet in die gekte gaan geloven."

VrijdagÖzcan heeft samen met zijn vriendin Anna een dochter: Mia. Daarnaast is er nog een kindje op komst, een zoon. Vanwege deze gezinsuitbreiding gaan ze verhuizen naar een grotere woning, twee deuren verderop.
Ster advertentie
Ster advertentie