Achtergrond

Peter R. de Vries was in 2019 te gast in De Diepte In: luister hier zijn gesprek met Margje Fikse terug

EONOS
foto: Marcel van Hoorn, ANPfoto: Marcel van Hoorn, ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter R. de Vries was in 2019 te gast in De Diepte In: luister hier zijn gesprek met Margje Fikse terug

Peter R. de Vries is na de aanslag van vorige week dinsdag overleden. Eind 2019 was hij te gast in De Diepte In. Daar sprak de misdaadverslaggever met Margje Fikse. Wie is de man achter de misdaadverslaggever? Wat zijn zijn drijfveren? Hieronder is het hele gesprek te beluisteren.

Herhaling: Margje Fikse in gesprek met Peter R. de Vries

In de podcast gaat Peter R. de Vries over zijn rol in het Marengo-proces. Hij was een vertrouwensman van kroongetuige Nabil B. Hij vertelt over de moord op Derk Wiersum. Kort na deze moord belde de kroongetuige uit het huis van bewaring naar De Vries. ''De man was een beetje in paniek. Zijn broer was vermoord, zijn advocaat was vermoord. Hij vroeg of ik hem wilde bijstaan, zoals ik ook de familie van Nicky Verstappen heb bijgestaan.''

In je schulp kruipen

De misdaadverslaggever besloot er na enig nadenken 'ja' op te zeggen. ''Ik vind dat we de terreur die is uitgeoefend niet moeten belonen door in je schulp te kruipen. Er was maar een antwoord mogelijk: ik moest het doen.'' De Vries nam contact op met het Openbaar Ministerie, om te melden dat hij was benaderd. Zij melden echter dat Nabil B. het contact met De Vries ontkende. Hij zou ook aan meer mensen het verzoek hebben gedaan.

Hoewel het dus niet tot samenwerking kwam, vindt De Vries het wel interessant dat hij benaderd is. Het bracht hem voor de keuze of hij de kroongetuige wel of niet zou verdedigen.

Ster advertentie
Ster advertentie