Achtergrond
EONOS

Leo de Haas werpt zijn Blik weer op de Weg

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Leo de Haas werpt zijn Blik weer op de Weg

Het populaire programma Blik op de Weg stopte in 2011 voor toenmalig presentator Leo de Haas. Het betekende het einde van zijn tv-carrière. Nadat het programma voorgoed ophield te bestaan, ging hij ook failliet met zijn bedrijf dat de serie produceerde. Inmiddels is hij vrachtwagenchauffeur. De Haas is te gast in Langs de Lijn En Omstreken.

Video niet beschikbaar

De Haas stond met lege zakken op het moment dat hij failliet ging. "Ik was al in de vijftig toen het gebeurde. Ik dacht: oké, en wat nu?" De oud-presentator is inmiddels vrachtwagenchauffeur en maakt carrière als YouTuber. "Ik had een bedrijf met 35 man, dat gaf veel druk. Nu ben ik alleen en rij ik een vrachtwagentje. Heel overzichtelijk."

Blik op de Weg

Het programma Blik op de Weg dat De Haas wilde maken omdat hij een eigen videobedrijf had en graag auto reed, moest stoppen. "Koos Spee (destijds landelijk verkeersofficier, red.) kreeg zeggenschap over de videoauto’s. En hij wilde in mijn programma een vast blokje van tien minuten, waarop ik zei: ik heb je telefoonnummer. Daar was hij het niet mee eens. Toen heeft hij geprobeerd de zaak de nek om te draaien. Vervolgens kreeg hij bij de Nationale Politie iemand mee en toen was het klaar."

De Nationale Politie wilde volgens De Haas nog wel een ander politiebreed programma op televisie. "Gesteund door de overheid en de omroepen. Wij hadden een pilot gemaakt die 85.000 euro heeft gekost. De zenderbazen waren laaiend enthousiast, maar de netcoördinator niet. Een dag na het belletje dat het niet door zou gaan, heb ik het faillissement aangevraagd."

Vrachtwagen

Voordat De Haas aan Blik op de Weg begon, had hij al zijn eerste vrachtwagen. Na zijn faillissement besloot hij daarmee verder te gaan. "Verder heb ik ook nergens voor doorgeleerd." En in de cabine zat hij te mijmeren over zijn YouTube-kanaal. "Mensen vroegen of de filmpjes nog terugkwamen. Om daar vanaf te zijn, zette ik de oproep op YouTube." Daar werd massaal op gereageerd, en inmiddels staat de eerste montage van De Haas al online.

De vrachtwagenchauffeur wil er graag mee doorgaan, maar moet nog kijken hoe hij het gaat combineren met zijn werk op de weg. "Ik doe nu nog de voormontage in mijn truck, maar dat kost ook veel tijd. En ik wil het wel leuk afleveren."

Oud-presentator Leo de Haas van Blik op de Weg is nu YouTuber

Ster advertentie
Ster advertentie