Achtergrond
NTR

Nora Akachar in gesprek met Mohamed Derraz over discriminatie en racisme

foto: Julie Nakzi
  1. Nieuwschevron right
  2. Nora Akachar in gesprek met Mohamed Derraz over discriminatie en racisme

In de Suhoor Stories-uitzending van 20 maart ging Mohamed Derraz, de coördinator van het Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR), in gesprek met Nora Akachar. Ze bespraken essentiële thema's, zoals discriminatie en racisme. Twee fenomenen die diep geworteld zijn in onze samenleving.

#11 - 'Internationale dag tegen racisme en discriminatie' | Mohamed Derraz | Suhoor Stories met Nora S2E11 (S02) - Suhoor Stories

De toekomst

Mohamed Derraz opent het gesprek met een krachtige observatie: "Als je stenen op de weg laat liggen, dan struikelen je kinderen erover." Deze metafoor benadrukt de urgentie om actie te ondernemen tegen discriminatie en racisme, omdat de gevolgen ervan niet alleen het heden maar ook de toekomst beïnvloeden.

Het erkennen van het bestaan van discriminatie is de eerste stap naar verandering. Derraz benadrukte het belang van deze erkenning: "Wij zijn allen verschillend en dat is prachtig. Dat betekent niet dat we niet gelijkwaardig zijn." Deze woorden resoneren diep in een tijd waarin diversiteit vaak wordt gevierd maar gelijkwaardigheid nog steeds een strijd is.

NCDR

Het NCDR streeft naar een samenleving waarin diversiteit niet alleen wordt geaccepteerd, maar ook wordt omarmd als een kans om de samenleving als geheel te versterken. Door de verschillen tussen mensen te waarderen en te respecteren, kunnen we een inclusieve omgeving creëren waarin iedereen gelijke kansen krijgt om te bloeien.

Collectieve verantwoordelijkheid

Het gesprek met Derraz benadrukt het belang van het aanpakken van discriminatie en racisme als een collectieve verantwoordelijkheid. Door samen te werken en actie te ondernemen, kunnen we een samenleving opbouwen waarin iedereen zich geaccepteerd en gerespecteerd voelt, ongeacht hun achtergrond.

In de woorden van Derraz: "Laten we de stenen van discriminatie en racisme uit de weg ruimen, zodat onze kinderen vrij en onbelemmerd kunnen lopen op het pad van gelijkheid en rechtvaardigheid." Het is tijd om samen te bouwen aan een inclusieve toekomst, waarin diversiteit wordt gevierd en gelijkheid wordt gerealiseerd.

Gerelateerde podcast

Suhoor Stories

Suhoor Stories

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie