appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

D66 Kamerlid Sienot: 'Liever gas dan biomassa'

ANP
maandag 4 november 2019 | WNL | Diederik Wentink

D66-Kamerlid Matthijs Sienot heeft, als het echt niet anders kan, liever gas als brandstof dan biomassa. Dat zei hij in radioprogramma WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

 

Er bestaat in Nederland al langer kritiek op de duurzaamheid van biomassa en op de miljardensubsidies die Nederland uittrekt voor het realiseren van honderden biomassa-installaties. In de installaties wordt hout verbrand om op die manier energie op te wekken en dat zou te veel CO2 uitstoten.

Volgens D66-Kamerlid Sienot moet er kritisch gekeken worden naar de beschikbare energiebronnen zoals gas en biomassa. Energie-onderzoeker Remco de Boer, die ook te gast is in WNL Haagse Lobby, vindt het een duidelijke zaak. "Honderd jaren oude biomassa haalt u naar boven en voegt u toe aan de atmosfeer en dat is nu het klimaatprobleem."

Sienot pleit voor het investeren in de juiste energiebronnen. "Als het er op aankomt en blijkt dat dit minder duurzaam is, dan zeg ik laten we alsjeblieft die subsidies investeren in echte hernieuwbare bronnen. Als het echt niet anders kan dan is gas een betere transitiebrandstof dan biomassa, daar hebben we het over."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1