appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

2,5 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar biodiversiteit

Vroege Vogels
zondag 17 maart 2019 | BNNVARA | Vroege Vogels Twitter

Minister Schouten maakt 2,5 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar biodiversiteit. Donderdag 14 maart debatteerde de Tweede Kamer over het Deltaplan Biodiversiteit en stelde Schouten voor om het geld beschikbaar te stellen. Daarover vertelt bioloog Louise Vet in Vroege Vogels.

De komende vijf jaar stelt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit elk jaar vijf ton beschikbaar voor onderzoeken naar de afname van dieren en plantensoorten in het agrarische gebied.

Momenteel is er nog weinig wetenschappelijke kennis over de achteruitgang van insecten en andere soorten. De huidige trend is gebaseerd op waarnemingen in natuurgebieden.

Deltaplan Biodiversiteit

Louise Vet, directeur van het NIOO, is nauw betrokken bij het Deltaplan Biodiversiteit. Zij is erg blij met het beschikbaar gestelde geld.

De kern van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel is om grondgebruikers, met name boeren en tuinders, te belonen als zij werk maken van bevordering van de biodiversiteit. Het plan werd in december 2018 gepresenteerd.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur. 

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1