appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Tineke de Nooij krijgt Ere-Zilveren Reissmicrofoon

NPO Radio 5
zondag 20 mei 2018 | MAX | Angelo van Leemput Twitter

Radiolegende Tineke de Nooij wordt onderscheiden met de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Ze krijgt de prestigieuze oeuvreprijs voor een leven lang werk bij de radio. Dat is zondag bekendgemaakt door juryvoorzitter Vincent Bijlo in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Tineke de Nooij krijgt Ere-Zilveren Reijssmicrofoon

De Ere-Zilveren Reissmicrofoon wordt slechts sporadisch uitgereikt. In de ruim vijftigjarige geschiedenis van de prijs gingen slechts enkelen De Nooij voor, onder wie Ischa Meijer en Clairy Polak. Volgens juryvoorzitter Bijlo verdient De Nooij de onderscheiding onder meer omdat zij ‘op een volkomen vanzelfsprekende manier met het medium radio omgaat’ en ‘presenteert met power’.

Radio is alles 

De Nooij is blij met de oeuvreprijs. "Ik zit hier met open mond. Ik weet echt niet wat ik hoor!", reageert De Nooij enthousiast over haar nominatie. "Radiomaken is echt alles voor mij. Ik kan niks anders. Ik vind het zo geweldig. De muziek staat voorop, maar het brengt me ook echt in contact met mensen. Ik ben hier helemaal beduusd van." 

Momenteel is Tineke de Nooij (1941) iedere werkdag te horen op NPO Radio 5 met haar programma TinekeShow van Omroep MAX. De Nooij begon haar radioloopbaan bij zeezender Veronica, waar ze de eerste vrouwelijke diskjockey van Nederland was. In 2016 werd De Nooij al onderscheiden met een Marconi Award voor haar oeuvre.

De Ere-Zilveren Reissmicrofoon wordt op 21 juni aan De Nooij uitgereikt. Dan wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Zilveren Reissmicrofoon 2018. Daarvoor zijn drie genomineerden (LINK naar ander artikel): het radiostation FunX en de NPO Radio 1-programma’s De Taalstaat en Vroege Vogels.

Tineke de Nooij wint Ere-Zilveren Reissmicrofoom

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1