appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Goud voor Van der Breggen, drama voor Van Vleuten

ANP
zondag 7 augustus 2016 | NOS | NPO Radio 1

Anna van der Breggen zorgt voor het eerste goud voor de Nederlanders. Zij heeft in Rio op spectaculaire wijze goud veroverd in de wegwedstrijd. De olympische titel leek naar Annemiek van Vleuten te gaan, maar die viel in de afdaling met nog 10 kilometer te gaan.

De Amerikaanse Mara abbott leek aanvankelijk te profiteren, maar zij werd op 500 meter van de finish achterhaald. 

Van Vleuten rondde samen met Abbott de top van de slotklim, waarna ze in hoog tempo wegreed bij de angstig dalende Abbott. Maar toen sloeg het noodlot toe voor de zekere winnares Van Vleuten. 

Abbot leek het te gaan redden, maar net voor de streep werd ze ingehaald, waarna Van der Breggen met een lange sprint Johansson en Longo-Borghini voorbleef. 

Volgens chef de mission Maurtis Hendriks maakt Van Vleuten het, ondanks haar zware val, goed. "Ze is bij bewustzijn en ligt in een ambulance." 

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1