Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: salarisverhoging en 'natuurlijke' voeding

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: salarisverhoging en 'natuurlijke' voeding

Dit weekend hoor je op NPO Radio 1 bij Radar Radio wat jij kan doen voor een hogere loonstrook. En bij Dr Kelder en Co wordt er gekeken naar de genetische manipulatie van voeding. Verder legt Argos het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport onder de loep en is er uiteraard bij NOS Langs de Lijn aandacht voor de eredivisie.

Medische gegevens personeel

Supermarktketen Jumbo vraagt medische gegevens van medewerkers. Maar wat doet Jumbo daarmee? Wat mag een werkgever van je weten op dat vlak en welke medische gegevens moet je geven? Of mag je dat gewoon weigeren? Je hoort het vanaf 15.00 uur bij Radar Radio.

Verder hoor je bij Radar wat je kan doen voor een hoger salaris! Hoe haal je een zo hoog mogelijk salaris uit de onderhandelingen voor een nieuwe baan? Samen met een salarisdeskundige bespreken ze waar jij op moet letten.

Knutselen met voedsel

We koken graag met natuurlijke ingrediënten, bij voorkeur vers en lokaal geteeld. Maar onze groenten en fruit zijn al lang niet meer zo ‘natuurlijk’ als ze ooit waren. Rosanne Hertzberger geeft vanaf 13.00 uur bij Dr Kelder & Co inzicht in de wijze waarop de landbouw knutselt met de zaden van ons groente en fruit.

Hoe ver gaan we met het kruisen van gewassen? En waarom houdt Europa de deuren dicht voor genetische manipulatie bij gewassen?

Avondje eredivisie

Bij NOS Langs de Lijn hoor je vanaf 19.00 uur uiteraard weer het laatste sportnieuws. In Den Haag gaan de tukkers op zoek naar punten om degradatie te voorkomen en in Arnhem hopen de fans op een opleving na het ontslag van hun trainer.

Speelschema

18.30 uur ADO Den Haag-FC Twente | Verslag: Arman Avsaroglu
19.45 uur VVV-SC Heerenveen | Verslag: Jan Vincent van Zuiden
19.45 uur Vitesse-Sparta | Verslag: Frank Wielaard
20.45 uur PEC Zwolle-Excelsior | Verslag: Richard van der Made

VWS als 'verlengstuk alcoholindustrie'

Kaj Hollemans stapte in 2014 op als beleidsadviseur op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het ministerie is volgens hem een verlengstuk geworden van de alcoholindustrie. Verkopers van alcohol krijgen het al jaren niet voor elkaar om zich aan de leeftijdsgrens van 18 jaar te houden. Toch weigert het VWS in te grijpen.

Argos
onderzoekt vanaf 14.00 uur hoe het VWS afgelopen jaren op dit dossier handelde, met commentaar van hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans. “De overheid is te lang blijven hangen in iets dat niet werkte. Ze liet zich vangen in de logica van de sector. Maar na zoveel tijd moet je zeggen: nou is het afgelopen, nou gaan we het over een andere boeg gooien."

Ster advertentie
Ster advertentie