appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast #DeDag: 'Zetels van Denk zijn een signaal'

ANP/NOS
donderdag 22 maart 2018 | NOS | Redactie

De debatten zijn gevoerd, politici zijn uitgeflyerd en de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn zo goed als bekend. In het nieuwe politieke landschap tekenen zich een aantal trends af. “Je ziet nu dat PVV aan een stille opmars bezig is en Denk heel goed scoort”, zegt politiek duider Joost Vullings.

Om dit Souncloud track te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Podcast #DeDag: 'Zetels van Denk zijn een signaal'

Lokale partijen boekten deze verkiezingen grote winst en met nieuwkomers als PVV, Denk en de Partij voor de Dieren versplintert het gemeentelijke politieke landschap verder. In podcast De Dag blikt Joost Vullings terug op de gemeenteraadsverkiezingen. "Mensen die voorheen thuis bleven, hebben nu hun partij gevonden in Denk. Dat is een signaal."

Verder in De Dag

Het Drentse dorp Veenhuizen zou zonder gevangenis niet hebben bestaan. EenVandaag-verslaggever Laura Kors reisde naar het dorp af om te onderzoeken welke invloed de gevangenis er vroeger en nu heeft. In De Dag vertelt ze over de gesprekken die ze had met Noorse gevangenen. 

De 29-jarige Rami Ismail heeft gisteravond de Ambassador Award gekregen, een soort Oscar voor de game-wereld. Hij vliegt al jaren de wereld over om mensen te helpen bij het maken van games. "Ik werk voor een groep die bijna onzichtbaar is in de game-industrie", zegt Rami. "De mensen buiten Europa, Amerika en Japan, het land van Sony en Nintendo. Mensen daar maken games die wij niet kunnen maken, omdat ze een andere cultuur hebben, een andere geschiedenis. Daar zitten de nieuwe ideeën. Dus ook de nieuwe spelvormen en karakters." 

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1