Binnenland
BNNVARA

De mooiste plekken van Nederland volgens woordkunstenaars

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. De mooiste plekken van Nederland volgens woordkunstenaars

In #Dichterbij brachten verschillende woordkunstenaars een ode aan hun stad, keken kritisch naar de gemeentepolitiek of spoorden hun medebewoners aan om vandaag naar de stembus te gaan. Van Heerlen tot Amsterdam, van Groningen tot Alpen aan den Rijn, van heinde en ver kwamen de Spoken Word artiesten naar de studio van De Nieuws BV om hun stem te laten horen.

Van woningnood tot schone lucht. Van liefde voor de stad tot kritiek op het bestuur. Geen enkel onderwerp bleef onaangeraakt en met als grootste boodschap: ga naar de stembus en kies voor jouw stad.

Tilburg tot aan Groningen

Uit Tilburg kwamen de Stadsdichter Onias Landveld en campusdichter van Tilburg University Martijn Faes naar de studio. Uit Alphen aan den Rijn heetten wij Yasmin Rustom en Tastic welkom. Atta de Tolk reisde af vanuit Amsterdam en vanuit Rotterdam bezorgde Christopher Blok ons een prachtige ode. Daarna was het Hoge Noorden aan de beurt, Myron Hamming en Cissy brachten een ode aan hun stad Groningen. Vervolgens reisden af uit het zuiden Amber Helena Reisig en Merlijn Huntjens om zich uit te laten over Heerlen. Om af te sluiten in Schiedam, de stad met de laagste opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, een prachtig stuk van Charles Dichter.

Ster advertentie
Ster advertentie