Binnenland
EO

Dit is de Dag hele week op locatie met 'de peiling van Tijs'

foto: Bank15 in Tilburgfoto: Bank15 in Tilburg
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is de Dag hele week op locatie met 'de peiling van Tijs'

Van 12 tot en met 16 maart mogen Haagse en lokale politici in debat met het publiek! Dit is de Dag presenteert dan elke werkdag van 18:30-19:30u op locatie 'De Peiling van Tijs'.

Maandag 12 maart komt het CDA naar BANK15 aan de Spoorlaan 350 in Tilburg. Te gast zijn Sybrand Buma, minister Ferdinand Grapperhaus en lijsttrekker Erik De Ridder.

Naast die gasten is er ook een grote rol weggelegd voor publiek: iedereen uit de gemeente waar de uitzending is is van harte welkom om mee te praten over de problemen die zij ervaren of de vragen die zij hebben.

Ook op de andere avonden zijn publiek en andere partijen meer dan welkom om onder andere Jesse Klaver en Lodewijk Asscher - én hun lokale collega's - het vuur aan de schenen te leggen. Dus kom langs!

Dit is de Dag op locatie

Dinsdag 13 maart komt de ChristenUnie naar Schuitemaker Vis en Horeca (Voorstraat 9) in Katwijk. Gert-Jan Segers en minister Arie Slob zijn er, met hun lokale kopstuk Gerard Mostert Jr.

Woensdag 14 maart gaan we met GroenLinks naar Haarlem. Jesse Klaver en lijsttrekker Robbert Berkhout zijn van de partij in het Toneelschuurcafé (Lange Begijnestraat 9)

Donderdag 15 maart zijn we met Partij van de Arbeid in Leiden. Marleen Damen en haar partijleider Lodewijk Asscher zijn bij ons in Belgisch biercafé Olivier (Hooigracht 23).

Vrijdag 16 maart sluiten we de week af met de SP in Zutphen, te gast zijn o.a. Lilian Marijnissen en lijsttrekker Mathijs ten Broeke in het Volkshuis (Houtmarkt 62).

In gesprek in het land

Presentator Tijs van den Brink is blij dat hij komende week de studio in Hilversum even mag verlaten. "We willen heel graag het gesprek daarover voeren vanuit de plaatsen waar die verkiezingen worden gehouden. Uit het land, met volop aandacht voor de problemen die leven in de plekken waar we langs gaan. We denken echt dat we een zinnige bijdrage leveren aan de democratie door het land in te gaan en daar landelijke politici, plaatselijke politici en gewone mensen met elkaar in gesprek te brengen. Ik zou bijna zeggen: daar is de publieke omroep voor opgericht!"

Toch is er de afgelopen tijd veel kritiek geweest op de keuze van veel programma's om landelijke kopstukken uit te nodigen over wat toch in de kern lokale campagnes zijn. Tijs: "Dat doen we omdat onze luisteraars niet allemaal in Tilburg, Katwijk, Haarlem, Leiden of Zutphen wonen. Dus als we in de uitzending alleen maar zouden praten over de problemen in die plaatsen, heeft de rest van Nederland daar minder mee misschien. Met landelijke politici kunnen we het gesprek verbreden, zodat het ook voor luisteraars uit andere dan de bezochte gemeenten interessant is."

Het moet een interessante radioweek worden, waarbij Tijs stiekem in het bijzonder uitkijkt naar een paar gasten. "Nou ja, Ferdinand Grapperhaus heb ik nog niet zo vaak geïnterviewd en dat geldt eigenlijk ook voor Jesse Klaver en Lilian Marijnissen. Dat is extra leuk. Maar iedereen is me uiteraard even lief."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit is de Dag met de Peiling van Tijs is de komende week iedere werkdag te horen van 18.30u en 19.30u. Zeer veel dank aan de collega's van VPRO Bureau Buitenland, die hun zendtijd hebben afgestaan voor deze extra lange uitzending. Zij zijn op 19 maart weer op NPO Radio 1 te horen.

Ster advertentie
Ster advertentie