appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Erdogan is wat Turkije nodig heeft'

ANP
zondag 31 juli 2016 | NPO Radio 1 | NPO Radio 1

De oud-directeur van het Slotervaart Ziekenhuis Aysel Erbudak toont op NPO Radio 1 begrip voor de zuivering die president Erdogan van Turkije doorvoert in alle lagen van de samenleving.

De media in het Westen geven een verkeerd beeld van president Erdogan, vindt Erbudak. Zij is zelf fan van Erdogan en noemt hem "een slimme president". "Erdogan wil als sterke en grote Turkse leider de geschiedenis in. Hij wil boven Attaturk uitstijgen. En hij heeft die potentie."

Demonisering

Erbudak vindt de massale arrestaties van journalisten en rechters die Erdogan niet goed gezind zijn, verdedigbaar en begrijpelijk. "Media doen aan demonisering. Hij kan wel tegen kritiek, maar hij accepteert geen leugens over hem. Erdogan is wat Turkije nodig heeft om te voorkomen dat we in dezelfde situatie komen als andere landen in het Midden-Oosten."

De censuur geldt wat haar betreft ook in de Turks-Nederlandse krant Zaaman vandaag, die in Nederland verschijnt. De krant is gelinkt aan de Gülen-beweging, die Erdogan als een terroristisch netwerk ziet. Volgens Erbudak schrijft deze krant ook leugenachtig over Erdogan.

Erbudak deed de uitspraken in een panelgesprek met Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen en tv-maker Gert Berg. 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1