appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Feyenoord - PSV

ANP
zondag 25 februari 2018 | RAD1 | Redactie

Wordt de titelrace nog spannend? Dat is de vraag waar elke voetballiefhebber dit weekend mee worstelt, tot zondag om 14.30 uur. Dan begint namelijk de topper Feyenoord - PSV. En nu de Olympische Spelen voorbij zijn is er ook weer ruimte voor De Perstribune en ook filmsucces Black Panther.

Koploper PSV staat op dit moment welgeteld vijf punten voor op nummer twee Ajax. Na het gelijke spel van vorige week tegen SC Heereveen betekent dit dat puntverlies de Eindhovenaren erg duur komt te staan. Ajax (dat zelf eerder op de dag in Amsterdam aantreedt tegen ADO Den Haag) en PSV moeten namelijk nog eenmaal tegen elkaar spelen. Puntverlies betekent dat PSV niet meer alles in eigen hand heeft. 

Deze week werd ook nog eens bekend dat de club uit Eindhoven hun man van het seizoen mist tegen Feyenoord. Hirving Lazona is voor in totaal drie wedstrijden geschorst. Voor de Rotterdammers staat er door de huidige vierde plaats veel minder op het spel. Maar een wedstrijd tegen PSV is voor de Feyenoorders een wedstrijd op zich. De mannen van Van Bronckhorst zullen normaal gesproken gebrand zijn op een goed resultaat. De vraag is of de belangrijke bekerwedstrijd komende woensdag daar voor de Rotterdammers verandering in brengt.

Eredivisie

12.30 uur Ajax-ADO Den Haag | Verslag: Richard van der Made
14.30 uur Feyenoord-PSV | Verslag: Frank Wielaard en Andy Houtkamp
14.30 uur Willem II-Roda JC | Verslag: Chris Wobben
16.45 uur FC Utrecht-FC Twente | Verslag: Ragnar Niemeijer

Slotceremonie Spelen

De eerste gast bij De Perstribune is Daan Nieber. Hij begint komende maandag met een nieuw programma op NPO 1, genaamd Eindelijk Thuis. Daarin reist hij met geadopteerde kinderen terug naar hun geboorteland. 

En met Annie Borckink, te gast in het tweede uur, kijken we naar de slotceremonie van de Spelen in Pyeongchang. In 1980, bij de Winterspelen van Lake Placid, droeg Borckink de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie. In Lake Placid werd Borckink onverwacht Olympisch kampioene op de 1500 meter. Later dat jaar werd ze uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar.

Superheld Billy Graham

Billy Graham, De Heere God nam hem vlak voor zijn honderdste tot hem. Graham, zo werd deze week bekend, stierf op zijn 99ste. Hij werd de aartsvader van de massa-evangelisatie, bracht aan minstens 210 miljoen zielen 'de blijde boodschap' en polderevangelisten als Johan Maasbach keken het vak af van hem. Protestantismekenner Hans Krabbendam is bij OVT te gast voor duiding. 

Verder bij OVT: de nieuwe superheld-film Black Panther. De film die afgelopen week in première ging. De film gaat over de koning van een niet gekoloniseerd Afrikaans koninkrijk. Conservator van het Rijksmuseum Stephanie Archangel vertelt het verhaal achter de panter en het imaginaire Afrikaanse koninkrijk. OVT is vanaf 10.00 uur te horen op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1