appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Kritiek op landelijke lijsttrekkers bij campagne over gemeentepolitiek

ANP
zaterdag 10 februari 2018 | WNL | Sikko Debbenhof

Kopstukken van landelijke partijen hebben niks te zoeken in de campagne van gemeenteraadsverkiezingen. Dat betoogt Juliëtte Rot, de lijsttrekker van Democratisch Zaanstad.

Kritiek op landelijke lijsttrekkers bij gemeentepolitiek: 'Die mensen wonen daar niet'

"Dat is onze nummer één ergernis bij iedere gemeenteraadsverkiezingen", zei Rot vandaag in WNL Opiniemakers. "Wij vragen ons altijd af wat die mensen in vredesnaam te zoeken hebben in een periode van onze verkiezingen. Het gaat volgens mij over gemeentes en niet over Den Haag. Die mensen wonen daar niet en zien we ook niet gedurende vier jaar, dus waar gaat het over?"
 
Gisteravond vond in de Balie in Amsterdam een debat plaats over de gemeenteraadsverkiezingen in de hoofdstad, waar landelijke lijsttrekkers aanwezig waren. "Als je dat debat goed bekijkt zie je dat helemaal niet over Amsterdam ging, maar over landelijke kwesties en aangelegenheden", aldus Rot.
 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1