appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

CvK René Paas: ontbreken schadeprotocol Groningen ligt vooral aan Staat

ANP
vrijdag 12 januari 2018 | KRO-NCRV | Redactie

René de Paas, de Commissaris van de Koning in Groningen, wijdt het ontbreken van een nieuw schadeprotocol aan de houding van de Rijksoverheid. Paas zegt maanden te hebben gewacht op een reactie uit Den Haag, nadat lokale en regionale partijen het met elkaar eens waren geworden.

"De NAM en de Staat hebben niet ingestemd met de voortreffelijke regelingen die we naar voren hebben gebracht. De Staat is de moeilijkste partij geweest", zegt Paas in het radioprogramma 1 op 1 op NPO Radio 1.

Ook de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen pleitte er in 1 op 1 voor om morgen al te beginnen met het afhandelen van de schade, ook al is het nieuwe protocol nog niet van kracht. "Het is voor burgers onbegrijpelijk dat overheden onderling ruzie maken", zegt Van Zutphen. 

René Paas: ontbreken schadeprotocol Groningen ligt vooral aan Staat

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1