appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Olympisch kwalificatie schaatsen en Typhoon

ANP
dinsdag 26 december 2017 | NPO Radio 1 | Redactie

Welke schaatsers gaan naar de Winterspelen in Pyengchang, Zuid-Korea? Vandaag worden de eerste namen bekend bij de 1000 meter vrouwen en de 5000 meter mannen. Verder: Hoe om te gaan met het verlies van een dierbare en Typhoon is te gast in Nooit Meer Slapen. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1. 

Het olympisch kwalificatietoernooi is hét toernooi voor de schaatsers om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2018. Elke dag wordt er een afstand door de dames en heren gereden. Onder meer Sven Kramer Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma komen in actie bij de mannen. Bij de vrouwen onder andere Jorien ter Mors, Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Lotte van Beek. 

Sebastiaan Timmerman en Erben Wennemars doen van 14.00 tot 17.00 uur verslag in Langs de Lijn

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit is het programma voor vandaag:

14.00 uur: Dames 1000 meter
14.45 uur: Heren 5000 meter

Omgang met verlies

Tim Overdiek had een mooie loopbaan als journalist, twee zoons en een gelukkig huwelijk. Tot op 24 oktober 2009 het noodlot toesloeg en zijn geliefde echtgenote Jennifer op 41-jarige leeftijd omkwam bij een verkeersongeluk. Hij besloot om de pijn van het verlies te gebruiken door therapeut te worden en andere mannen te helpen bij het verwerken van hun verlieservaring. 

Luister vanaf 18.30 uur naar Dit is de Dag op NPO Radio 1. 

Marathoninterview Cees Nooteboom

Cees Nooteboom, schrijver des vaderlands, schrijver van Europa: in het buitenland geldt hij als hét gezicht van de Nederlandse literatuur. In veel Duitse boekhandels heeft hij een plankje voor zichzelf en hij wordt vaak genoemd als Nederlandse kandidaat voor de Nobelprijs. Vanavond vanaf 20.00 uur zal hij vertellen over zijn veelzijdige schrijverschap en boeiende leven tijdens het laatste Marathoninterview van dit jaar. Journalist Carolina Lo Galbo interview Nooteboom. En één ding weet ze zeker: met Cees Nooteboom zal ze niet snel uitgepraat raken. 

Typhoon

Glenn de Randamie, oftewel Typhoon, is na middernacht te gast in Nooit Meer Slapen. De rapper en zanger begon zijn carrière onder de vleugels van rapformatie Opgezwolle en bracht in 2007 zijn eerste soloalbum uit: Tussen licht en lucht. Na een uitstapje met rapcollectief Fakkelbrigade verscheen in 2014 Lobi da Basi, het succesvolle vervolg op zijn albumdebuut, waar een persoonlijke en muzikale zoektocht aan voorafging die hem over de hele wereld bracht. Binnenkort gaat hij op tournee met het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta onder de noemer Breder dan klassiek.

Fijne Tweede Kerstdag!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1