appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

Overwinning voor Trump: senaat akkoord met plan belastingverlaging

ANP
zaterdag 2 december 2017 | NOS | Redactie

De Amerikaanse Senaat heeft met de kleinst mogelijke meerderheid het belastingplan van president Trump aanvaard. Het is de eerste grote overwinning in het presidentschap van de Republikein.

Het plan behelst de grootste hervorming in de belastingen sinds 1986. Er is een bedrag mee gemoeid van 1,5 biljoen dollar. De belastingen voor bedrijven en grootverdieners gaan omlaag, terwijl andere groepen andere belastingvoordelen krijgen.

Het Huis van Afgevaardigden nam in november een soortgelijke wet aan. De Senaat en het Huis gaan nu in beraad om de twee wetten te combineren. Als die gecombineerde wet vervolgens is goedgekeurd, wordt hij ter ondertekening aangeboden aan de president.

'Cadeau voor de rijken'

Volgens de Republikeinen zullen alle inkomensgroepen van de hervorming profiteren en zal de economie erdoor groeien.

De Democraten schilderen het belastingplan af als een cadeau aan de rijken. De belasting voor bedrijven gaat sterker omlaag dan voor het merendeel van de bevolking.

De stemming werd gehouden na een laatste urenlange zitting in de Senaat. De Republikeinse senator Bob Corker stemde mee met de Democraten.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1