appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Steeds meer kinderen op basisschool krijgen bijles

ANP
maandag 27 november 2017 | Redactie

Het was lange tijd vooral een ding op de middelbare school, maar uit onderzoek van het NOS Jeugdjournaal blijken steeds vaker kinderen op de basisschool bijles te volgen.

"Kinderen die we spreken, merken dat hun juf en meester het lastig hebben met de grote klassen", vertelt Jeugdjournaal-redactrice Michelle Veldkamp in het NOS Radio 1 Journaal. Volgens onderwijsdeskundigen ligt het anders. Zij wijten de toename aan de prestatiedruk van de ouders van kinderen.

Steeds meer kinderen op basisschool krijgen bijles

Populair zijn de bijlessen rekenen en begrijpend lezen. "En rond de Citotoets zijn er trainingen om de scholieren daarvoor klaar te stomen", aldus Veldkamp.

Er bestaat vrees voor ongelijkheid onder de scholieren, in verband met de hoge kosten aan de bijlesclubjes. "Het kost al gauw 120 euro per maand en niet iedereen kan dat betalen."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1