appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

OM eist geen straf tegen agenten in zaak-Henriquez

Een zitting in de zaak-Henriquez eerder dit jaar (ANP)
maandag 20 november 2017 | Redactie

Het Openbaar Ministerie eist geen straf tegen de twee agenten die terechtstaan voor hun rol bij de dood van Mitch Henriquez. Ze zijn volgens het OM alleen schuldig aan mishandeling, zo zei een officier van justitie zojuist.

Het OM komt tot de conclusie dat niet bewezen kan worden dat dat de dood van Henriquez het gevolg is van het toepassen van de nekklem, die door een van de agenten bij de aanhouding werd toegepast. Deskundigen zeiden eerder deze week dat de doodsoorzaak vermoedelijk een acuut stresssyndroom is geweest.

Later meer. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1