appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Oranjevrouwen winnen eerste WK-kwalificatiewedstrijd

NOS
dinsdag 24 oktober 2017 | NOS | Redactie

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap van 2019 begonnen met een krappe 1-0 overwinning.

In Groningen maakte Oranje tegen Noorwegen pas in blessuretijd het enige doelpunt. Die kwam op naam van spits Vivianne Miedema.

Geniet na met het verslag van de winnende goal

Voor Oranje was het de eerste officiële wedstrijd sinds de gewonnen EK-finale tegen Denemarken, begin augustus.

Een dag voor de confrontatie met Noorwegen werd Sarina Wiegman op het FIFA-gala uitgeroepen tot 's werelds beste coach in het vrouwenvoetbal en Lieke Martens tot beste speelster.

 Jackie Groenen juicht na de 1-0 (NOS)

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1