appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Albert Heijn in de problemen door 'Netflix & Chill'

Albert Heijn
maandag 9 oktober 2017 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Het zorgt wel vaker voor gekke situaties: bedrijven die proberen in te haken op de populaire jongerencultuur. Dit keer is het supermarktketen Albert Heijn die blundert met de uitdrukking 'Netflix & Chill'. Dat wordt gebruikt als eufemisme voor een seksdate, maar in het blad de Allerhande doet de supermarkt alsof het echt om film kijken en chillen op de bank gaat.

Allerhande raadt voor een avondje Netflix & Chill dan ook een recept aan van wortelgratin, pompoen-nacho’s of een pasteitje kipragout. Nog net geen knoflook, maar na al dat eten heb je toch geen zin meer in een écht avondje Netflix & Chill. 

Estrella Wessels uit Alkmaar wijst de supermarkt voor de zekerheid daarom maar op de Urban Dictionary (online woordenboek) voor de precieze betekenis van de uitdrukking. "Ik vroeg me af of er iemand op jullie tekstschrijvers-afdeling op de hoogte is van wat de uitdrukking ‘Netflix & Chill’ betekent? Zo niet, zie hieronder. Graag gedaan," schrijft ze op Facebook. Haar opmerking op de pagina van Albert Heijn heeft al meer dan 9000 likes gekregen. De supermarkt zelf heeft voor zover bekend nog niet gereageerd.

TrendingVandaag 9 oktober

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1