appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Kim noemt Trump gestoord: 'Hij zal een hoge prijs betalen'

ANP
vrijdag 22 september 2017 | NOS | Redactie

De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn toespraak voor de VN de situatie op het Koreaans Schiereiland op scherp gezet. Trump dreigde daar met "totale vernietiging" van Noord-Korea als dat land niet stopt met het kernwapenprogramma. De Koreaanse leider Kim Jong-un sloeg vannacht terug.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn toespraak voor de VN de situatie op het Koreaanse schiereiland op scherp gezet. Dat staat in een verklaring van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un: "Trump zal een hoge prijs betalen."

Trump zei dinsdag dat de VS bereid is Noord-Korea "totaal te vernietigen" als dat nodig is om zichzelf te verdedigen. Dat kwam hem op kritiek te staan van verschillende landen. De Nederlandse minister Koenders noemde het dreigement "geen verstandige taal".

Hondendroom

Na de toespraak van Trump haalde de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken ook al uit naar de Amerikaanse leider. "Als hij dacht dat hij ons kon bang maken met het geluid van een blaffende hond, dan is dat een hondendroom", aldus Ri.

Gisteravond kondigde president Trump nieuwe sancties af tegen Noord-Korea. Hij geeft het ministerie van Financiën toestemming om bedrijven en banken die zaken doen met het communistische land te bestraffen.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1